Breed leren

Breed leren

Beste leerkrachten,
 
BroM (Brede School Molenbeek) werkt aan een brede leer- en leefomgeving voor de kinderen in Molenbeek. Dit doen we onder andere door leerkrachten te ondersteunen in de verbinding tussen het binnen- en buitenschools leren.
 
Educatieve brochure met digitale kaart
We ontwikkelden we een educatieve brochure die u wegwijs maakt in het rijke aanbod voor breed leren dat Molenbeek en omstreken te bieden heeft. De brochure kunnen jullie hier downloaden. Wij hopen dat deze brochure een gids mag worden om onze Molenbeekse kinderen te helpen bij het ontwikkelen van hun talenten. Bij vragen, opmerkingen, aanvullingen, suggesties, ... neem gerust contact met ons op zodat wij de brochure verder kunnen aanpassen en aanvullen.

Om de omgeving van de school beter te leren kennen, hebben we een kaart aangemaakt via Google Maps. Deze kaart biedt jullie de mogelijkheid om snel te kunnen bekijken welke organisaties in de nabije omgeving van de school gelegen zijn.Affiche met thematisch overzicht
Om dit aanbod beter bekend te maken bij de leerkrachten hebben we een affiche gemaakt met een thematisch overzicht van het educatief aanbod in en rond Molenbeek. Op de affiche vind je ook de link en QR codes naar de brochure en de website. De affiche kan je in bijlage terugvinden.
Tip: print deze affiche op A3 en hang ze op in de leraarskamer, zodat leerkrachten hier gebruik van kunnen maken.

Sociale media
Wil je als leerkracht graag op de hoogte blijven van het educatief aanbod in en rond Molenbeek, wordt dan zeker lid van onze facebook- en/of WhatsApp-groepen voor leerkrachten:

*Ter info: Om de WhatsApp-groepen overzichtelijk te houden is het niet mogelijk om als leerkracht zelf berichten te delen. Enkel de beheerders/bredeschoolcoördinatoren kunnen dit. Zij zullen ook enkel tijdens de schooluren berichten posten.
 
Wil je zelf aan de slag en ben je nog op zoek naar een partner en/of iemand die je kan ondersteunen bij het opmaken van het subsidiedossier, laat het ons dan gerust weten. Wij zijn bereid om met jullie verder te bekijken wat er mogelijk is, met welke partner jullie kunnen samenwerken en hoe de subsidies kunnen aangevraagd worden.

Groeten,
BroM (Brede School Molenbeek)

Bijlagen