WijkAntenne de Quartier (WAQ)

WijkAntenne de Quartier (WAQ)


Ontmoetingsplaats in de Heyvaertwijk

De WAQ, die sinds 2015 in haar huidige vorm bestaat, is een ontmoetingsplaats in ruime zin. Wie ontmoeting zegt, zegt eveneens onthaal. De antenne is in wezen verbonden aan de Heyvaertwijk, waarin ze zich bevindt, en is ook ontwikkeld in functie van deze wijk. Zo biedt de WAQ verschillende activiteiten aan die aangepast zijn aan de bewoners en de gebruikers van de wijk. Deze activiteiten worden ontwikkeld rond de basiswaarden van de antenne zoals o.a.: onthaal, openheid, duurzaamheid, het delen, dialoog, vriendelijkheid.

De WAQ werkt grotendeels met kinderen van 3-12 jaar via wekelijkse ateliers en vakantiestages, ook al richt ze zich niet exclusief tot dit publiek. Er wordt ook aandacht besteed aan de volwassenen. Er wordt over gewaakt om verschillende activiteiten aan te bieden die als prioritair beschouwd worden voor de bewoners van de wijk. Zo staan we in contact met families in hun geheel en bouwen we nieuwe bruggen tussen onze verschillende doelgroepen.

De WAQ neemt eveneens deel aan en/of initieert de organisatie van feestelijke evenementen in de wijk die erop gericht zijn de sociale samenhang en de valorisatie van de bestaande talenten in de gemeenschap te stimuleren. Deze evenementen dragen bovendien bij tot de opwaardering van het imago van de wijk bij de bewoners.
  • Liverpoolstraat 2, 1080 Sint-Jans-Molenbeek
  • -
  • 02 414 97 61 | 0490 / 49 41 63
  • waq@molenbeek.irisnet.be
Website